Orgel de Ark te Berkel en Rodenrijs

Het orgel dat in deze kerk opgesteld is komt uit de Putsepleinkerk in Rotterdam Zuid. In 1973 werd Jan Teeuw benoemd tot organist van deze kerk, waar op 25 oktober 1980 de laatste kerkdienst plaats vond. Het Valckx en van Kouteren orgel werd verkocht aan de Gereformeerde kerk van Berkel en Rodenrijs. In deze kerk stond vanaf de bouw in 1970 een Heyligers orgel. Jan Teeuw werd hier per 1 februari 1981 organist. De eerste tijd speelde hij op het Heyligers orgel. In juni 1981 speelde hij het voormalige Putseplein kerkorgel in. In de Putsepleinkerk werden jarenlang concerten gegeven waar diverse organisten een concert gegeven hebben o.a. Albert de Klerk, Feike Asma, Piet van Egmond, Klaas Jan Mulder, Koos Bons, Aad v.d. Hoeven en vele anderen.

Het orgel werd de dag de na sluiting gedemonteerd door orgelbouwer René Nijsse uit Wolphaartsdijk, in samenwerking met een aantal vrijwilligers uit Berkel en Rodenrijs.
                                                                                 

Het orgel is in zijn geheel overgeplaatst. Later is er nog een Tremulant bijgebouwd en is de Bazuin opnieuw geïntoneerd. In 2008 heeft René Nijsse het gehele instrument gerenoveerd, balgjes vervangen etc. Het is gebouwd volgens de elektro pneumatische tractuur.

Ook in deze kerk hebben div. organisten concerten gegeven.

Per februari 2015 heeft Jan Teeuw zijn functie als organist in deze kerk neer gelegd, en is hij organist geworden in de PKN kerk te Benschop.